12. septembra 2010

Jednoduché pusinky

2 vaječné bielky., štipka hydrogénvínanu draselného., 125 g preosiateho práškového cukru., 150 ml šľahačky., čerstvé jahody na zdobenie.,
Dajte vaječné bielky do veľkej čistej misy a pomaly šľahajte, aby vznikla hustá pena. Pridajte hydrogénvínan draselný, potom šľahajte prudšie, km nevznikne tuhý sneh. Po lyžiciach postupne zašľahávajte polovicu cukru, kým nie je sneh tuhý a lesklý. Preosejte doň zvyšný cukor a zľahka premiešajte. Cesto bude pri nastrekovaní tuhšie, keď doň postupne zašľaháte zvyšný cukor. Predhrejte rúru na 120 stupňov C. Na plech vystlaný voskovým papierom naložte veľkou lyžicou 10 kôpok vzdialených od seba 2 cm. Pečte 50 - 60 minút, pusinky musia byť krehké a suché. Potom ohrev vypnite a nechajte pusinky v rúre celkom vychladnúť. Vyšľahajte tuhú šľahačku a pozlepujte ňou po dve pusinky.
      

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára