5. septembra 2010

Glazúra a Nanášanie glazúry

Glazúra - Preosejte do misy 200 g práškového cukru (pri príprave lesklej čokoládovej polevy treba nahradiť 30 g cukru kakaom). V cukre postupne rozmiešajte 7 - 8 lyžíc vriacej vody - poleva má byť hladká a má držať na vareške. Ohriatu masu (nad vriacou vodou) nalejte na tortu.
Nanášanie glazúry - Tortu položte na rošt a natrite ju teplou marhuľovou glazúrou. Nechajte 5 minút odstáť. Ohrievajte polevu, kým nie je natoľko hustá, že drží na vareške, keď je priveľmi riedka, zašľahajte do nej práškový cukor. Polevu nalejte na tortu tak, aby stekala aj po stranách. Vezmite kovovú špachtľu, ohriatu v horúcej vode, a nahladko ňou polevu rozotrite navrchu a po bokoch.
Mastná Glazúra - Ide o klasickú polevu na sýtu čokoládovú Sacherovú tortu, vynikajúco sa však hodí aj na iné. Nalejte 200 ml šľahačky do hrnca a pomaly ju ohrievajte až do varu. Odstavte a v šľahačke miešajte 150 g jemne nastrúhanej horkej čokolády, počkajte, kým je ešte teplá a tekutá. Rošt nakláňajte tak, aby poleva vytvorila rovnomernú vrstvu.
Marhuľová glazúra - V malom hrnci ohrievajte 125 g marhuľového džemu s 3 lyžicami studenej vody, kým sa džem neroztopí. Odceďte do misky, pritom džem popritláčajte vareškou. Pred použitím glazúru opäť ohrejte.   
     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára