13. septembra 2010

Kapustový šalát so slaninou

200 g slaniny nakrájanej na kúsky., 500 g nasekanej bielej kapusty., PL rasce., ¼ l vody., 150 ml jablčného octu., PL cukru., 2 KL soli., ½ KL sódy bikarbóny., ½ KL pomôcky na konzervovanie
Slaninu urestujeme, zmiešame s kapustou a rascou a natlačíme do pohárov. Vodu zmiešame s octom, cukrom a soľou a povaríme (cca 2 minúty). Odstavíme z ohňa a pridáme sódu bikarbónu a pomôcku na konzervovanie. Dobre premiešame a touto zmesou zalejeme pripravenú kapustu so slaninou v pohároch. Poháre uzavrieme a dáme na plech, ktorý naplníme asi na 2 cm vodou. Vložíme do rozohriatej rúry cca 50 minút pri 100 stupňov C (plynová stupeň 1).



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára