375 g chlebovej múky., 1 lyžica kypriaceho prášku., 400 ml vody., 175 g masla., 375 g práškového cukru., 175 g sušených marhúľ nakrájaných na štvrtky., 375 g hrozienok., 125 g kandizovaných višní., 60 g kandizovaného ananásu., 6 lyžíc koňaku., 3 zľahka rozšľahané vajcia., najemno postrúhaná kôra z 1 pomaranča a 1 citróna.,
Na zdobenie: 4 lyžice marmelády., 60 g kandizovaných a 60 g kompótovaných višní nakrájaných na polovice., 60 g kandizovanej angeliky nakrájanej na kosoštvorce., 125 g kandizovaného ananásu., 125 g orechov rozdelených na polovice.,
Predhrejte rúru na 160 stupňov C. Vymastite a dvojnásobne vysteľte hlbokú štvorcovú formu s hranou 20 cm. Dvakrát preosejte múku s práškom do pečiva. Vodu, maslo, cukor, marhule a hrozienka pomaly uveďte do varu. Nechajte vrieť 20 minút. Uvarenú zmes nechajte vychladnúť, potom ju nalejte do misy a pridajte posekané kandizované ovocie a koňak. Zašľahajte vajcia a pomarančovú i citrónovú kôru. Pridajte múku a šľahajte. Naložte cesto do formy a povrch zarovnajte. Pečte 2 hodiny - vsunutá ihla musí byť po vytiahnutí čistá. Vychladnuté vyklopte. Ohrejte marmeládu a natrite ňou vrch koláča. Navrch naaranžujte ovocia a orechy, potom natrite zvyšnou marmeládou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára