7. septembra 2010

Mrkvová torta

300 g práškového cukru., 6 vajec., 250 g uvarenej mrkvy., 100 g zomletých orechov, 50 g preosiatej strúhanky., 60 g hrubej múky., ½ prášku do pečiva., mletá škorica., tuk a múka na vymastenie a vysypanie formy, karotka a ½ citróna na ozdobenie
Poleva: 150 g práškového cukru., 1 bielok., KL citrónovej šťavy
Cukor vymiešame so žĺtkami do peny. Po 20 minútach miešania pridáme postrúhanú uvarenú mrkvu a citrónovú šťavu. Pridáme zomleté orechy, strúhanku, múku premiešanú s práškom do pečiva, mletú škoricu a premiešame. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a pomaly pečieme. Tortu vyklopíme, polejme citrónovou polevou a ozdobíme postrúhanou čerstvou karotkou a plátkami citróna.
Citrónová poleva: cukor, bielok a citrónovú šťavu vymiešame na hladkú hmotu.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára