12. septembra 2010

Pavlovka

3 vaječné bielky., 180 g práškového cukru., 1 lyžička bieleho octu., 1 lyžička kukuričnej múky., 300 ml natuho vyšľahanej šľahačky., 5 kusov kivi nakrájaných na tenké rezy.,
Predhrejte rúru na 150 stupňov C. Na papierom vystlanom plechu nakreslite 20 cm kruh. Rozšľahajte vo veľkej mise polotuhý sneh z bielkov. Postupne po lyžiciach prisypávajte cukor a pred každým ďalším prídavkom dobre vyšľahajte. Rozmiešajte ocot s kukuričnou múkou a pridajte k snehu s poslednou dávkou cukru. Nastriekajte snehové cesto dovnútra kruhu tak, aby jeho okraje boli vyššie ako stred. Vložte na strednú priečku rúry, zredukujte ohrev na 140 stupňov C a pečte 1 hodinu. Cesto má mierne zožltnúť. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Tortu opatrne preložte na servírovací podnos Naložte do kruhu dve tretiny šľahačky. Navrch naaranžujte rezy kivi. Ozdobte zvyšnou šľahačkou a rezmi kivi.
Uplatnenie iného ovocia - Môžete použiť aj polovice jahôd, olúpané nektarinky alebo broskyne nakrájané na tenké rezy, ananás, prípadne olúpanú a nakrájanú papáju.   
   





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára