Ríbezle umyjeme, odstopkujeme a odvážime (700 g). Čučoriedky preberieme, umyjeme a odvážime (300 g). Ovocie a želírovací cukor dobre premiešame v hrnci. Všetko privedieme za stáleho miešania do varu a necháme 3 minúty za stáleho miešania povariť. Prípadnú penu odoberieme a džem ihneď plníme po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme, otočíme hore dnom a necháme približne 5 minút stáť na viečku.
13. septembra 2010
Ríbezľovo – čučoriedkový džem
700 g červených ríbezlí., 300 g čučoriedok., extra želírovací cukor
Ríbezle umyjeme, odstopkujeme a odvážime (700 g). Čučoriedky preberieme, umyjeme a odvážime (300 g). Ovocie a želírovací cukor dobre premiešame v hrnci. Všetko privedieme za stáleho miešania do varu a necháme 3 minúty za stáleho miešania povariť. Prípadnú penu odoberieme a džem ihneď plníme po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme, otočíme hore dnom a necháme približne 5 minút stáť na viečku.
Ríbezle umyjeme, odstopkujeme a odvážime (700 g). Čučoriedky preberieme, umyjeme a odvážime (300 g). Ovocie a želírovací cukor dobre premiešame v hrnci. Všetko privedieme za stáleho miešania do varu a necháme 3 minúty za stáleho miešania povariť. Prípadnú penu odoberieme a džem ihneď plníme po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme, otočíme hore dnom a necháme približne 5 minút stáť na viečku.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára