Nektarinky nakrájame na malé kúsky a rozdelíme do pohárov. Do každého pohára dáme na špičku noža pomôcky na konzervovanie a PL rumu. Do hrnca dáme 250 g cukru a na miernom ohni ho za stáleho miešania necháme zhnednúť (skaramelizovať). Opatrne pridáme za stáleho miešania vodu a 250 g cukru. Miešame a varíme,pokiaľ sa cukor nerozpustí. Hotovým sirupom zalejeme nektarinky, poháre uzavrime, zatrasieme nimi a postavíme ich na plech naplnený do výšky 2 cm horúcou vodou. Plech s pohármi dáme do rúry a zavárame 50 minút pri 95 stupňov C (plyn 1).
13. septembra 2010
Nektarinky v karamelovom sirupe
1,2 kg vykôstkovaných a olúpaných nektariniek., 4 x na špičku noža pomôcky na konzervovanie., 4 PL rumu., 250 g cukru (skaramelizovaného)., 7/8 l vody., 250 g cukru
Nektarinky nakrájame na malé kúsky a rozdelíme do pohárov. Do každého pohára dáme na špičku noža pomôcky na konzervovanie a PL rumu. Do hrnca dáme 250 g cukru a na miernom ohni ho za stáleho miešania necháme zhnednúť (skaramelizovať). Opatrne pridáme za stáleho miešania vodu a 250 g cukru. Miešame a varíme,pokiaľ sa cukor nerozpustí. Hotovým sirupom zalejeme nektarinky, poháre uzavrime, zatrasieme nimi a postavíme ich na plech naplnený do výšky 2 cm horúcou vodou. Plech s pohármi dáme do rúry a zavárame 50 minút pri 95 stupňov C (plyn 1).
Nektarinky nakrájame na malé kúsky a rozdelíme do pohárov. Do každého pohára dáme na špičku noža pomôcky na konzervovanie a PL rumu. Do hrnca dáme 250 g cukru a na miernom ohni ho za stáleho miešania necháme zhnednúť (skaramelizovať). Opatrne pridáme za stáleho miešania vodu a 250 g cukru. Miešame a varíme,pokiaľ sa cukor nerozpustí. Hotovým sirupom zalejeme nektarinky, poháre uzavrime, zatrasieme nimi a postavíme ich na plech naplnený do výšky 2 cm horúcou vodou. Plech s pohármi dáme do rúry a zavárame 50 minút pri 95 stupňov C (plyn 1).
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára