17. septembra 2010

Piškótová roláda

Použite rovnaké cesto ako na kávovú tortu. Pečte ho v obdĺžnikovej forme 36 x 24 cm, ale iba 20 minút. Roláda sa dá naplniť džemom, šľahačkou, maslovým krémom alebo čokoládovou zmesou a navrchu ju možno ozdobiť. Pri plnení džemom má byť cesto ešte teplé. Keď chcete plniť krémom, musíte upečené cesto vo forme zakryť voskovým papierom, potom mierne vlhkou handrou a nechať pred vyklopením vychladnúť, potom naplniť a zvinúť. 
Vytiahnite upečené cesto z rúry a vyklopte ešte zahorúca na hárok pergamenového alebo voskového papiera posypaného práškovým cukrom. Papier z cesta odlepte na jednom rohu a pomaly ho odlúpnite, dajte však pozor, aby ste jemné cesto nepoškodili, a to najmä na okrajoch. Teraz možno roládu naplniť a zvinúť. Širokým nožom plnku rovnomerne rozotrite na teplý korpus. Z každej strany úhľadne odkrojte 1 cm okraj. Tupou hranou noža naznačte zľahka čiaru 5 cm od okraja na jednej užšej strane. Majte naznačený okraj bližšie k sebe, zodvihnite okraj papiera a pomôžte si ním, aby ste roládu zvinuli čo najtuhšie. Spojom obráteným dolu nechajte roládu na rošte vychladnúť.
Zdobenie - Práškový cukor, ktorým je roláda posypaná, kontrastuje s džemovou náplňou.
         

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára