10. septembra 2010

Tvarohový nákyp "Pascha"

250 g masla., 180 g práškového cukru., 500 g tvarohu., 2 vaječné žĺtky., 125 ml šľahačky., 3 kvapky vanilkovej esencie., 125 g šľahačky., 3 kvapky vanilkovej esencie., 125 g hrozienok., 60 g kandizovanej nasekanej citrusovej kôry., 2 lyžice blanšírovaných posekaných pistáciových orieškov., 125 g opražených posekaných mandlí.,
Vymiešajte maslo s cukrom na svetlú penu. Primiešajte tvaroh, dohladka rozotrite, potom po jednom vaječné žĺtky. Vmiešajte smotanu a vanilku. Pridajte hrozienka, kandizovanú citrusovú kôru, orechy a mandle a rovnomerne rozmiešajte. Naložte masu do vysokej formy, ktorú ste vystlali vlhkou gázou. Prečnievajúcu gázu zasuňte za okraje. Na masu vo forme položte tanierik a zaťažte ho. Položte na podnos a nechajte chladiť 6 hodín alebo cez noc. Vyklopte dezert na tanier. Opatrne odtiahnite formu a odlúpnite gázu. Kandizované klementínky a citrónovú kôru nakrájajte na jemné rezy a naaranžujte po bokoch dezertu. Zvyšné ovocie nakrájajte na kosodĺžniky a naaranžujte po obvode vo forme 4 krížov. Menší kríž dajte navrch. 
Zdobenie - V tomto dezerte sú surové vajcia.
  
     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára