Kráľovská poleva - Na tortu s priemerom 23 cm preosejte 500 g práškového cukru. Vyšľahajte sneh z 2 vaječných bielkov a zašľhajte doň po lyžiciach cukor. Zašľahajte 1 lyžičku citrónovej šťavy, potom ešte šľahajte 8 - 10 minút, aby sa dali formovať kopčeky. Hneď nanášajte alebo zakryte misu.
Nanášanie kráľovskej polevy - Tortu obaľte marcipánom, potom na ňu lyžicou naneste polevu. Poľapkávajte ju plochým nožom, čím ju rovnomerne rozmiestnite navrchu a po bokoch torty. Kovovou špachtľou povrch nahladko zarovnajte a upravte okraje.
Ozdoby na kráľovskú polevu - Kráľovská poleva si udrží tuhý, no zároveň krehký tvar, preto je ideálna na zhotovovanie stužiek, ružičiek, pretkávaných vzorov a ornamentov. Môžu byť biele alebo jemne prifarbené, aby na bielom pozadí vynikli. Zložitejšie vzory je najlepšie robiť po častiach, aby priebežne schli. Misa s polevou musí byť zakrytá vlhkou utierkou.
Dvojstranné ornamenty: Hrotom 8 - cípej hviezdice nastriekajte 2 rady ornamentov.
Ruže a lístočky: Nastriekajte plochou hubicou a čiary písacím hrotom.
Volány a Ružice: Hubicou 6 - cípej hviezdice nastriekajte ornamenty a malé ružice.
Podlhovasté mušličky: Hubicu 8 cípej hviezdice použite na striedavý vzor mušlí.
Mriežka: 6 - cípou hubicou striekajte mušle a jemnou hubicou čiary.
Špirály: 4 - cípou hubicou vytvorte špirály a hubicou na písanie bodky a čiarky.
Ružice a hviezdičky: Na zhotovenie takejto reťaze použite 4 - cípu hubicu.
Košíkový vzor: Na zhotovenie pásikov použite plochú hubicu a na vzor jemnú.
6 - cípa hviezdica
4 - cípa hviezdica
plochá hubica
písacia hubica
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára