Rozkrojenie, naplnenie a navrstvenie - Plnenú tortu môžete pripraviť z niekoľkých samostatne upečených tenkých korpusov alebo z jedného hrubého, ktorý vodorovne rozkrájate na 2 - 4 vrstvy (plnky: šľahačka, krém, džem, ovocie). Položte korpus na tuhú podložku. Aby sa neposúval, položte naň zľahka ruku. Priečne ho prekrojte ostrým, zúbkovaným nožom. Rozkrojte ho na rovnako hrubé kusy ktoré si vopred vymeriate a vyznačíte špáradlami. Zrežte vrch, na reznú plochu podsuňte podložku odtiahnite, položte časti vedľa seba reznými plochami nahor. Každú vrstvu navrchu zľahka natrite sirupom alebo likérom. Aby sa cesto pri plnení nemrvilo, treba mať mäkkú plnku. Dbajte preto na to, aby bola plnka dostatočne mäkká a dala sa rozotierať. Vybranú plnku rovnomerne rozotrite kovovou špachtľou tak, aby zostal voľný 5 mm okraj. Zakryte druhou vrstvou a zľahka pritlačte. Zopakujte to s každou vrstvou a napokon zarovnajte okraje.
Perfektný vzhľad - Plnené zákusky sa pripravujú z piškótového, maslového alebo orechového cesta. Keď má byť dezert úhľadný, treba vrstvy pripraviť a naplniť rovnomerne, preto venujte príprave zložitejších dezertov dostatok času. Hotové dezerty treba nechať 4 - 5 hodín v chlade, aby stuhli.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára