12. septembra 2010

Letný ovocný vacherin

4 dávky snehovej masy na jednoduché pusinky., práškový cukor.,
Plnka: 180 g roztlačených malín zmiešaných s 30 g práškového cukru., 180 g jahodového pretlaku zmiešaného s 30 g práškového cukru., 1,25 l šľahačky vyšľahanej s 30 g práškového cukru a 6 lyžicami likéru grand marnier., rozličné čerstvé ovocie na zdobenie.,
Predhrejte rúru na 110 stupňov C. Na 3 papierom vystlané plechy naznačte kruhy priemeru 22 cm. Z polovice cesta nastriekajte okolo kruhov hviezdičky. Použite špicu s priemerom 1 cm. Hviezdičky horného kruhu musia byť vyššie. Posypte cukrom a pečte 2 1/2 - 3 hodiny, kým nie sú hviezdičky krehké a suché. Vychlaďte v rúre. Zmiešajte tretinu šľahačky s malinami a tretinu s jahodami. Medzi jednotlivé kruhy dajte vrstvy ovocnej šľahačky. Hviezdičky s dvojnásobnou výškou naklaďte navrch.      
    

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára