7. septembra 2010

České marhuľové kolieska

500 g hladkej múka., 125 g práškového cukru., balíček vanilínového cukru., štipka soli., 30 g mletých lieskových orieškov., 250 g mäkkého masla alebo margarínu., 2 vajcia., 2 PL mlieka., 5 kvapiek citrónovej arómy., 5 kvapiek rumovej arómy
Posypanie a potretie: 50 g práškového cukru., 250 g prepasírovanej horúcej marhuľovej marmelády
Na prípravu cesta preosejeme múku do misy alebo na dosku. Pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ, mleté oriešky, maslo alebo margarín a vajcia. Do mlieka pridáme citrónovú a rumovú arómu a všetko prilejeme do zmesi ne cesto. Zmes ručne vypracujeme na hladké cesto a ½ hodiny necháme odležať. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát hrubý asi 3 mm. Formičkou povykrajujeme kolieska ktoré kladieme na plech vymazaný alebo vyložený papierom na pečenie. Z polovice koliesok menšou formičkou vykrojíme stred. Dáme do rúry piecť. Vychladnuté krúžky posypeme práškovým cukrom. Do stredu kolieska dáme kávovou lyžičkou ohriatu a prepasírovanú marmeládu a nakoniec kolieska prikryjeme pocukrovanými krúžkami. Hotové kolieska necháme niekoľko dní uležať na chladnom mieste.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára