5. septembra 2010

Poleva s perovitým vzorom

Keď sa na polevu z maslového krému alebo lesklú polevu nastrieka čokoláda alebo iná kontrastná poleva, vznikne efektný perovitý vzor. Použite papierový kornútok alebo vrecko na zdobenie s hubicou na písanie.
Polejte tortu. Zo štvorcového kúska pergamenového papiera urobte kornútok a nalejte doň roztopenú čokoládu. Konček odstrihnite, aby vznikla 3 mm dierka. Začnite od stredu a navrch torty nastriekajte kruhy. Kým čokoláda stuhne, rýchlo naznačte čiary vzdialené asi 4 cm od seba, pripomínajúce byciklové spice. Použite špáradlo alebo hrot nožíka. Čiary robte striedavo - raz od okraja ku stredu, raz opačne. Pokračujte po celom povrchu torty, pritom striedajte smerovanie čiar, až kým nie je na celej torte rovnomerný vzor. 


   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára