18. septembra 2010

Bohatá škála múčnikov

Či už ide o jednoduchý koláč z piškótového cesta, alebo o zložité zákusky, náročné na prípravu, sladký pečený dezert je čosi, čo možno podávať takmer pri každej príležitosti.
Tvarohové dezerty - Tvarohové dezerty môžu byť pečené alebo nepečené - pripravené so želatínou a stuhnuté v chlade, prípadne aj formované. V oboch prípadoch sa dosiahne mäkká, vlhká textúra.
Snehové pečivo - Snehové cukrovinky plnené ovocím alebo šľahačkou, majú ľahkú textúru a pritom sú vynikajúce a výdatné.
Zákusky s krémom - Dajú sa pripraviť z piškótového, maslového alebo orechového cesta. Vrstvy stuhnú, keď sa hotový dezert nejaký čas nechá v chlade. 
Drobné zákusky - Malé veterníky sú vynikajúcimi chuťovkami, a hoci vyzerajú zložito, ich príprava je ľahká.
Ozdoby - Jednoduchý koláč ozdobený ovocím obaleným v cukre vyzerá pôsobivo a chutí fantasticky. Ozdoby treba pripraviť niekoľko hodín vopred a nechať vysušiť. 
Biskupské chlebíky - Tradičné biskupské chlebíky sú sýte, ťažké, plné vynikajúceho šťavnatého kandizovaného ovocia. Jagavé kandizované ovocie navrchu pripomína drahokamy.
Piškótové cesto - Rozmanité piškótové dezerty maj ľahkú, jemnú textúru a dajú sa plniť šľahačkou alebo mäkkými polevami. Jednoduchý koláč z diétneho piškótového cesta podávaný ako dezert s kompótovaným čerstvým ovocím je úžasný.
Čokoládové zákusky - Keď sa naučíte správne manipulovať s čokoládou, bez väčších problémov pripravíte aj tie najzložitejšie zákusky.
Polevy a plnky - Niektoré polevy, napríklad maslový krém, sa dajú použiť aj ako plnky. Iné sa hodia na ozdoby.


   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára