2. septembra 2010

Odpaľované cesto

125 g polohrubej múky., štipka soli., 2 lyžičky práškového cukru., 100 g masla., 250 ml vody., 4 mierne rozšľahané vajcia., 
Múku, soľ, a cukor preosejte na hárok papiera. V hrubostennom hrnci nechajte zovrieť vodu s maslom. Potom hrniec odstavte a vsypte doň všetku napravenú múčnu zmes. Zmes zašľahajte, hrniec postavte na slabý ohrev a šľahajte rýchlo, kým nevznikne hladké a husté cesto, ktoré sa odlepuje od stien hrnca. Po 5 minútach chladenia zašľahajte vajcia. Pokračujte v pridávaní vajec, kým nie je zmes hladká a lesklá, a pridajte ešte toľko vajec, aby sa cesto odlepovalo od varešky. Pri príprave medailónikov či tyčiniek naložte cesto do vrecúška s jednoduchou 1 cm hubicou. Nastriekajte na pomastený plech. Potrite vajcom. Ohrejte rúru na 220 stupňov C. Pečte 15 - 20 minút. Jednotlivé medailóniky odspodu napichajte, aby sa uvoľnila para, potom pečte ešte 5 minút, kým nebudú tuhé a zlatisté. Ochlaďte na drôtenom rošte.
Pomastený plech opláchnite pod studenou vodou. Striekajte ďalej od seba - pri pečení medailóniky narastú.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára