160 g kreviet., 2 strúčiky cesnaku., 2 plátky masla., 2 PL kyslej smotany., 1 PL olivového oleja., 1 PL citrónovej šťavy., 1 KL sušeného estragónu., čierne mleté korenie., petržlenová vňať., hrianky., soľ.,
Krevety umyjeme a osušíme. Pripravíme si pac tak, že spolu zmiešame olej, citrónovú šťavu a prelisovaný cesnak. Pridáme krevety, osolíme, okoreníme a necháme postáť 10 - 15 minút v chladničke. Rozpustíme si maslo na panvici primiešame krevety a cca 3 minúty podusíme.
Dochutíme pokrájanou petržlenovou vňaťou a estragónom. Ak sa výpek zredukuje, pridáme kyslú smotanu a premiešame. Keď sa masa spojí odstavíme zo sporáka. Medzitým pripravíme hrianky a ešte teplé podávame. Chuť jedla môže vyzdvihnúť zopár kvapiek citrónovej šťavy.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára