21. augusta 2012

Plnená kapia

12 paprík - kapie., 400 ml ryže., 1 kg mletého mäsa., 2 vajcia., cibuľa., mleté čierne korenie., soľ., mletá červená paprika., mletý zázvor., mletý cesnak., 3 x 150 g paradajkové pretlaky.,  
Kapiu vyčistíme od jadrovníka a odrežem poškodené časti, dáme do vriacej vody ochutenej soľou a necháme zovrieť asi 5 minút aby kapia zmäkla. Kapiu vyberieme a necháme ju vychladnúť, vodu použijeme na omáčku. Uvaríme si ryžu, na tuku speníme 1/2 cibule, pridáme premytú ryžu opražíme ju a posolíme, zalejeme dvojnásobným množstvom vody. Ryžu necháme vychladnúť. Pripravíme si náplň do kapie. Do mletého mäsa pridáme, mleté čierne korenie, soľ, vajcia, mletý zázvor, mletú červenú papriku, mletý cesnak a nadrobno nakrájanú cibuľu, vychladnutú uvarenú ryžu. Všetko dôkladne premiešame. Plníme do kapie. Medzitým si uvaríme paradajkový pretlak spolu vo vode v ktorej sme varili kapiu. Keď máme kapiu naplnenú dáme ju variť do pripravenej paradajkovej omáčky cca 30 minút, potom kapiu vyberieme a zahustíme omáčku múkou. Kapie vrátime naspäť. Podávame s chlebom alebo zemiaky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára