1. augusta 2012

Krúpová polievka s pórom

150 g koreňovej zeleniny (mrkva., petržlen., zeler)., 50 g malých krúp., 4 zemiaky., 1 cibuľu., 1 pór., 1 kocku mäsového alebo zeleninového bujónu., 1 lyžičku mletej červenej papriky., 1 muškátový oriešok., olej alebo masť., vegetu., soľ.,
Krúpy premyjeme, dáme do panvice s rozohriatym olejom alebo masťou, osolíme, podlejeme horúcou vodou a udusíme domäkka. Zeleninu očistíme a nahrubo nastrúhame. Do hrnca dáme trochu oleja a opražíme na ňom nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme kolieska póru, postrúhanú zeleninu, mletú papriku. Všetko podlejeme trochou horúcej vody a dusíme do polomäkka. Potom pridáme očistené, na kocky pokrájané zemiaky a vo vode rozmiešanú bujónovú kocku. Hrniec dolejeme vodou a varíme, kým nebudú zemiaky a zelenina mäkké. Nakoniec pridáme krúpy, polievku dochutíme soľou, vegetou a strúhaným muškátovým orieškom. Jednotlivé porcie ozdobíme kolieskami póru, alebo posekanou petržlenovou vňaťou a servírujeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára