600 g kuracích pŕs., 6 lyžíc olivového oleja., soľ., mleté čierne korenie., 400 g cukety., 2 mladé cibuľky., 2 strúčiky cesnaku., 100 ml bieleho vína., 3 lyžice kyslej smotany., červené korenie.,
Kuracie prsia nakrájame na plátky. Zľahka ich naklepeme cez mikroténovú fóliu, osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme časť olivového oleja a mäso po oboch stranách opečieme. Plátky vyberieme a uchováme v teple. Očistenú cuketu nakrájame na menšie hranolčeky, mladú cibuľku na drobno a cesnak nasekáme. Všetko orestujeme na zvyšnom olivovom oleji, zalejeme bielym vínom a krátko povaríme. Prilejeme smotanu, osolíme, okoreníme a za stáleho miešania krátko povaríme. Kuracie plátky podávame s cuketou a s opečenými zemiakmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára