1. augusta 2012

Pappa al Pomodoro

6 väčších paradajok., 5 šálok kuracieho vývaru., 5 strúčikov cesnaku., 3 PL olivového oleja., 1 stredne veľkú cibuľu., 2 PL panenského olivového oleja., 1 PL bazalkového pesta., 1/2 šálky bazalkových listov., kocky chleba bez kôrky., čierne korenie., soľ., 
Najskôr prepasírujeme paradajky. Vo veľkom hrnci speníme na oleji nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme paradajky, vývar a všetko necháme zovrieť. Potom do polievky dáme nastrúhaný cesnak a varíme ju ešte 20 minút na slabom ohni. Po pridaní chlebových kociek (6 na jednu porciu), bazalky, korenia a soli varíme ďalších 20 minút. Metličkou rozdrobíme chlieb tak, aby nám polievku zahustil. Pesto zmiešame s panenským olivovým olejom a pred podávaním touto zmesou pokvapkáme polievku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára