28. apríla 2013

Bravčová sviečkovica v slaninovom kabátiku a šošovicovým ragú

720 g sviečkovica., 100 g oravská slanina., 20 g rozmarín., 50 ml olej., 200 g šošovica., 100 g zemiaky., 100 g mrkva., 2 strúčiky cesnaku., 200 ml smotana., 50 g hladká múka., 100 g cibuľa., 20 ml mlieko., 100 g maslo., 
Šošovicu preberieme a dáme variť do vody na cca 25 minút. Zemiaky a mrkvu očistíme a nakrájame na malé kocky. Najskôr dáme variť mrkvu, neskôr pridáme zemiaky a varíme tak, aby neboli úplne mäkké. V ďalšej nádobe si z cibuľky, hladkej múky a masla pripravíme svetlú zápražku. Vychladnutú zápražku zalejeme mliekom a smotanou. Pridáme uvarenú šošovicu a mrkvu so zemiakmi. Dochutíme soľou, korením a nasekanou petržlenovou vňaťou. 
Sviečkovicu osušíme, osolíme, okoreníme posekaným rozmarínom a obalíme v plátkoch z oravskej slaniny Sviečkovicu opečieme na rozpálenej panvici, potom uložíme do rúry a pečieme pri 180 stupňoch C. cca 8 minút. Po upečení necháme odpočívať sviečkovicu zabalenú v alobale cca 2 minúty. Potom ju krájame a servírujeme spolu so šošovicovým ragú.
   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára