29. apríla 2013

Francúzsky zemiakový šalát

100 g zemiakov., 400 g sterilizovanej mrkvy., hrášku a kukurice., 50 g zeleru., 50 g kyslých uhoriek., 150 g kyslých jabĺk., posekaný tymian a bazalku., 100 g majonézy alebo jogurtu.,
Nálev: šťava z 1 citróna., 1 PL octu., 1 PL worcesterskej omáčky., 1 KL práškovéo cukru., čierne korenie., soľ.,  
Neošúpané umyté zemiaky uvarte v slanej vode. Na kocky pokrájaný zeler uvarte osobitne v osolenej vode. Ošúpané zemiaky nakrájajte na kolieska alebo pretlačte cez mriežku. Pridajte sterilizovanú zeleninu, uvarený zeler, nadrobno nakrájané uhorky a olúpané jablká. Všetko spolu zľahka premiešajte a zalejte nálevom. Nálev pripravte z citrónovej šťavy, octu, worcesterskej omáčky, byliniek, cukru, soli a korenia. Vlejte ho do šalátu, pridajte majonézu a premiešajte. Šalát nechajte v chlade odležať, aby sa všetky chute dobre spojili.   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára