25. apríla 2013

Miešaný šalát s marinovaným kozím syrom

100 g rukola., 100 g mix šalátov., 50 g cherry paradajky., 280 g koží syr., 10 g tymian., 10 cl olivový olej., drvené korenie., 2 ks hruška., 50 g brusnice., 50 g píniové oriešky., 30 g kryštálový cukor., 
Bylinkový dresing: 30 g bazalka., 30 g petržlenová vňať., 3 PL olivový olej., soľ., 3 PL vínny ocot.., 0,2 dcl jablkový džús.,
Kozí syr dáme marinovať do zmesi olivového oleja, tymianu a drveného korenia. Marinujeme minimálne hodinu. Z bazalky, petržlenovej vňate, oleja, octu, jablkového džúsu, soli a cukru pripravíme vymixovaný bylinkový dressing. Rukolu a zmes šalátov poumývame, natrháme a pridáme nakrájané cherry pradajky a píniové oriešky. Na rozpálenú panvicu dáme opiecť pokrájané hrušky, ktoré sme vopred obalili v kryštálovom cukre. Ten skaramelizuje hrušky. Namarinovaný kozí syr vložíme na 2 - 3 minúty do rúry, aby sa uvoľnili chute. Potom ho servírujeme na tanieri spolu s rukolovým šalátom, hruškou a brusnicami. Vhodným doplnkom sú opečené bagetky alebo domáci chlieb.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára