3. apríla 2013

Špenátová roláda

400 g mrazeného špenátu., 3 vajcia., 120 g polohrubej múky., 1 strúčik cesnaku., 1/2 KL soli., olej.,
Plnka: 125 g masla., 2 - 3 syry lunex., 1 vajce., 1 malá cibuľa., soľ.,
Do špenátu vmiešame 3 žĺtky a polohrubú múku. Ochutíme pretlačeným cesnakom a osolíme. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zapracujeme ho do špenátovej zmesi. Plech vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme naň cesto.  Upečieme vo vyhriatej rúre. 
Plnka: Vajce uvaríme natvrdo a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s taveným syrom. Vychladnuté vajce pokrájame nadrobno a spolu s posekanou cibuľou pridáme k maslovo syrovej zmesi. Všetko dobre premiešame a osolíme. 
Upečené cesto necháme chvíľu odpočinúť, potom ho ešte teplé zvinieme aj s papierom. Rolku po vychladnutí rozmotáme, papier stiahneme a cesto natrieme plnkou. Opäť opatrne zrloujeme a necháme v chlade stuhnúť. Krájame ako roládu.       

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára