5. apríla 2013

Veľkonočná polievka

500 g údeného mäsa., 150 ml šťavy z kyslej kapusty., 3 vajcia natvrdo., 100 g strúhaného chrenu., 2 PL oleja., 2 PL hladkej múky., 150 ml mlieka., soľ., mleté čierne korenie.,
Údené mäso dôkladne umyjeme, dáme ho hrnca, zalejeme dostatočným množstvom vody a dáme variť. Uvarené mäso vyberieme, nechám vychladnúť a nakrájame na malé kocky. Do vývaru po mäse pridáme nastrúhaný chren a šťavu z kyslej kapusty. V menšom hrnci na dvoch lyžiciach oleja zľahka osmažíme múku a zalejeme ju studeným mliekom. Zápražku dôkladne rozmiešame a opatrne vlejeme do mäsovo kapustového vývaru. Na miernom ohni povaríme aspoň 10 minút. Uvarené vajcia olúpeme, nadrobno pokrájame a spolu s pokrájaným údeným mäsom vložíme do polievky. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Polievku podávame s chlebom alebo pečivom. Môžeme ozdobiť polovičkami varených vajec a nasekanými jarnými bylinkami.    
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára