1. apríla 2013

Domáca hovädzia polievka

300 g zadného hovädzieho mäsa., 700 g predného hovädzieho mäsa., 1 špiková kosť., 50 g hovädzej pečene., 50 g mrkvy., 1 pór., polovica menšieho kalerábu., polovica menšieho zeleru., 1 malá cibuľa., zelerová vňať, 1 strúčik cesnaku., soľ., cestoviny., 
Do hrnca dáme 3 l vody, mäso, kosti. Postavte na mierny plameň, pričom odoberajte vznikajúcu penu a to až do chvíle, kým nezačne vrieť. Očistenú a nepokrájanú zeleninu spolu s cesnakom a s cibuľou pridajte k mäsu. Ešte raz odoberte penu. Varte s poodkrytou pokrývkou, aby mohla unikať para. Varenie polievky trvá približne 3 hodiny. Po ukončení varu polievku preceďte a pred podávaním ju môžete aj zafarbiť niekoľkými kvapkami karamelu. Zeleninu vyberte z polievky a nakrájajte ju na menšie kocky. Môžete ju rozdeliť do tanierov alebo použiť ako oblohu ku mäsu. Uvarte cestoviny, sceďte ich pridajte do tanierov k zelenine a zalejte horúcou polievkou.
Ak chcete číru a ľahkú polievku, dajte do studenej vody zeleninu a kosti, necháme zovrieť. Mäso a soľ pridáme, až keď polievka vrie.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára