28. apríla 2013

Kurací steak s kuskusom z farebných paprík a ragú z hlivy ustricovej

olivový olej., soľ., drvené korenie., 400 g kuskus., 100 g mix paprík., 0,4 l vývar - slepačí alebo zeleninový., 50 g maslo., tymian., 
Ragú: 100 g hliva., 100 g cuketa., 50 g maslo., 0,3 l smotana., 2 strúčiky cesnaku., 0,5 dcl biele víno.,
Kuracie prsia osušíme, osolíme, okoreníme, posypeme nasekaným tymianom, opečieme na rozpálenej panvici. Potom vložíme do rúry a pečieme pri 180 stupňov C cca 8 - 10 minút. Kuskus zalejeme horúcim vývarom, pridáme maslo, soľ a časť tymianu a zakryjeme. Na panvici orestujeme farebnú papriku s nakrájaným cesnakom a pridáme napučaný kuskus. Podľa potreby dosolíme. 
Ragú: Hlivu a cuketu nakrájame na pásiky. Na rozohriatu panvicu dáme olej, strúčik cesnaku a neskôr cuketu, restujeme cca 1 minútu, pridáme biele víno, z ktorého necháme odpariť alkohol. Pridáme smotanu, soľ, korenie a spolu prevaríme, nakoniec pridáme na zahustenie studené maslo. Servírujeme spolu s kuracím steakom a kuskusom.

     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára