4. apríla 2013

Králik s jarnou zeleninou

králik., 100 g údenej slaniny., 4 stredné veľké mrkvy., 8 jarných cibuliek., 1 PL hladkej múk., paradajkový pretlak., 100 ml červeného vína., 100 ml mäsového vývaru.,
Marináda: 100 ml bieleho vína., 1 PL vínneho octu., 2 PL pikantnej horčice., 3 Pl oleja., štipka tymianu., 1 menší bobkový list.,
Najprv si vymiešame marinádu a králika ňou potrieme. Zabalíme ho do alobalu a necháme cez noc uležať. Na druhý deň králika rozporciujeme na porcie. V hlbšej panvici alebo kastróle so silnejším dnom roztopte pokrájanú údenú slaninu a vyškvarené kocky slaniny potom vyberte. Na tuku vytopenom zo slaniny opečte porcie králika zo všetkých strán do zlatista. Nastrúhame si mrkvu na menšie prúžky a pridáme do panvice, v ktorej sa pečie králik Pridajte ešte aj celé cibuľky a všetko nechajte chvíľu dusiť. Potom poprášte múkou a zamiešame, až kým múka "chytí farbu" do zlatista. Pridáme paradajkový pretlak, zalejeme červeným vínom a pridáme vývar, zvyšok marinády a kocky vyškvarenej slaniny. Premiešame a spoločne dusíme v mierne predhriatej rúre asi hodinu, kým králik nie je mäkký. Mäso je mäkké, keď do neho ľahko vojde špička ostrého noža. K porciám králika podávame šalát z čerstvej zeleniny.  
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára