8. januára 2010

Pečená krkovička na zemiakoch




750 g bravčovej krkovičky, 700 g zemiakov, 2 cibule, soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, 1,5 dl mäsového vývaru, olej
Umyté mäso osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme mletou rascou a prudko opečieme na troche oleja zo všetkých strán. Do vymasteného pekáča rozložíme očistenú pokrájanú cibuľu, na ňu uložíme pripravené mäso, podlejeme trochou vody a prikryté pečieme 30 minút. Zemiaky ošúpeme, pokrájame na mesiačiky, jemne osolíme, premiešame a rozložíme okolo mäsa. Podlejeme mäsovým vývarom a vo vyhriatej rúre upečieme domäkka. Počas pečenia polievame výpekom a podľa potreby podlievame malým množstvom vody.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára