4vajcia., 140 g práškového cukru., vanilínový cukor., 100 ml mlieka., 100 ml oleja., 160 g hladkej múky., kypriaci prášok do pečiva.,
Na náplň: 2 želatíny v plátkoch.., 500 g jogurtu., 15é g práškového cukru (podľa sladkosti ovocia)., vanilínový cukor., šťava z 1 1/2 citróna., 2 PL smeta-fixy., 500 g drobného, čerstvého alebo kompótového odkvapkaného ovocia.,
Vajcia, práškový a vanilínový cukor vyšľaháme do peny, do ktorej za stáleho šľahania (na najnižšom stupni šľahača) striedavo pridávame mlieko, olej a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Hladké cesto vylejeme do vymasteného a vysypaného plechu (30 x 40 cm) a rovnomerne uhladíme. Dáme piecť do predhriatej rúry a po upečení necháme korpus vychladnúť. Na prípravu náplne namočíme želatínu podľa návodu na obale. Jogurt, práškový a vanilínový cukor, citrónovú šťavu a rum premiešame metličkou. Vytlačené želatínové plátky na miernom ohni rozpustíme. K rozpustenej želatíne primiešame asi 2 - 3 PL rozmiešaného jogurtu a prilejeme späť k zvyšnej jogurtovej náplni. Smotanu so smeta-fixom ušľaháme šľahačom a vmiešame do jogurtovej zmesi. Zľahka vmiešame ovocie, nalejeme na korpus, rovnomerne uhladíme a odložíme približne na 3 hodiny do chladu. Uchovávame v chlade.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára