11. januára 2010

Pudingové bábovky


4 vajcia, 120 g masla, 160 g práškového cukru, štipku soli, 180 g polohrubej múky, lyžička kypriaceho prášku do pečiva, 50 g maizeny, balenie ovocného pudingu v prášku, jahody, šľahačka
Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Postupne všľaháme vlažný rozpustený tuk, preosiatu múku premiešanú so soľou a kypriacim práškom a maizenu. Cesto rozdelíme do menších vymastených a múkou vysypaných formičiek a v stredne vyhriatej rúre upečieme. Bábovky vyklopíme na taniere, každú naplníme teplým ovocným pudingom, pripraveným podľa návodu na obale a necháme vychladiť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a ozdobíme šľahačkou a umytými jahodami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára