12. januára 2010

Jahodové srdce

3 žĺtky., 2 PL mlieka., 100 g krupicového cukru., 1 balíček Vanilínového cukru., 100 g hladkej múky., 1 balíček Zlatého klasu., 2 KL Kypriaceho prášku do pečiva., 3 bielky., štipka soli.,
Na náplň: 250 g čerstvých alebo mrazených jahôd., 100 g práškového cukru., 400 ml šľahačkovej smotany., 1 balíček Želatínového stužovača., 100 ml vody.,
Na ozdobenie: 200 g jahôd.,
Na prípravu cesta vyšľaháme za pomoci elektrického ručného šľahača žĺtky s mliekom, cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Múku zmiešame so zlatým klasom a práškom do pečiva a vmiešame do žĺtkovej hmoty. Dôkladne premiešame. Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do cesta. Hotové cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy v tvare srdca. Pečieme v predhriatej rúre. Po upečení necháme korpus asi 10 minút schladnúť, potom ho z formy vyklopíme a necháme úplne vychladnúť. Korpus po vychladnutí raz pozdĺžne prerežeme. Na prípravu náplne rozmixujeme jahody s cukrom, až vznikne dreň. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom dotuha. 1/3 šľahačky ponecháme stranou na ozdobenie a do zvyšku šľahačky opatrne  primiešame jahodovú dreň. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a primiešame do jahodovej šľahačky. Spodnú časť korpusu potrieme polovicou jahodovej náplne a priložíme vrchnú časť korpusu. Celé srdce potrieme druhou polovicou náplne a ozdobíme šľahačkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára