200 g bravčovej lopatky, ½ cibule, olej, pór, 100 g petržlenu, 100 g karfiolu, 200 g zemiakov, masox, soľ, mleté čierne korenie, 1 dl bieleho vína, petržlenová vňať
Bravčové mäso pokrájané kocky a prudko opečieme na troche oleja. Pridáme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, očistenú pokrájanú mrkvu, petržlen a spolu opražíme. Podlejeme vodou, pridáme masox a varíme do polomäkka. Pridáme očistený na ružičky rozobraný karfiol, ošúpané na kocky pokrájané zemiaky, umytý pokrájaný pór, osolíme, okoreníme, podlejeme vínom, do 1,5 litra dolejeme vodou a uvaríme domäkka. Pred podávaním posypeme pokrájanou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára