250 g hladkej múky., 40 g solamylu.,1 1/2 kypriaceho prášku do pečiva., 5 6 PL mletých vlašských orechov., 150 ml mlieka., 150 ml oleja., 6 vajec., 200 g práškového cukru., vanilínový cukor.,
Na náplň: 2 šľahačky v prášku., 300 ml studeného mlieka., 50 g nastrúhanej čokolády.,
Na ozdobenie: trocha nastrúhanej horkej čokolády., trocha nasekaných orechov.,
Múku premiešame so solamylom, kypriacim práškom a orechmi. Do jednej nádoby odmeriame mlieko a olej. Vajcia. práškový cukor a vanilínový cukor vyšľaháme do penista. Na najnižšom stupni šľahača za stáleho šľahania do peny striedavo všľahávame mlieko s olejom a zmiešanú múku. Hladké cesto vylejeme do plechu (30 x x40 cm), ktorého dno sme pokryli papierom na pečenie. Uhladíme a pečieme v predhriatej rúre. Necháme vychladnúť. Korpus vyklopíme a stiahneme papier na pečenie., Šľahačku pripravíme podľa návodu na obale. Asi 1/3 šľahačky odoberieme a vmiešame do nej nastrúhanú čokoládu. Korpus rozrežeme na dva menšie obdĺžniky a každý kus prerežeme (ako tortu). Spodné časti korpusu vložíme späť do pechu alebo na podnos a natrieme čokoládovou náplňou. Zľahka priklopíme vrchné časti korpusu. Asi 1/3 šľahačky naplníme igelitové vrecúško a odstrihneme rožtek. Zvyšnou šľahačkou natrieme múčnik. Nožom zľahka naznačíme rezy a každý rez nastriekame šľahačkou. Ozdobíme čokoládou a orechmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára