300 g mletého bravčového mäsa, 150 g tvrdého syra, lyžička kapár, 1 dl mlieka, soľ, mleté čierne korenie, strúhanka, olej
Šalát: 500 g zemiakov uvarených v šupke, 2 cibule, lyžica horčice, olej, soľ, mleté čierne korenie
V mise dokonale premiešame mleté mäso, postrúhaný syr, posekané kapary a mlieko. Zmes osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, premiešame a necháme na chladnom mieste hodinu postáť. Zo zmesi tvarujeme hrubšie placky, obalíme v strúhanke a vypražíme v rozohriatom oleji z oboch strán.
Šalát: Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kolieska a dáme do misy. Na troche oleja do sklovita opražíme ošúpanú na kolieska pokrájanú cibuľu, zalejeme octom, trochou vody a necháme zovrieť. Pridáme horčicu, osolíme, okoreníme, vylejeme na zemiaky a premiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára