11. januára 2010

Bryndzové pirohy

200 g zemiakov uvarených v šupke, soľ, vajce, polohrubá múka, 150 g bryndze, mleté čierne korenie, 2 dl kyslej pochúťkovej smotany, lyžica masla, kôpor
Zemiaky ošúpeme, postrúhame na jemnom strúhadle a 2 lyžice odložíme bokom. Do zemiakom vyklepneme vajce, osolíme a pridáme toľko múky, aby vzniklo vláčne cesto, ktoré sa nelepí na ruky. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, formičkou na pirohy vykrojíme kolieska. Z odložených zemiakov, bryndze a štipky korenia pripravíme plnku, ktorú rozdelíme na pripravené kolieska. Pomocou formičky každé uzavrieme, vložíme do vriacej osolenej vody a miernym varom varíme 5 minút. Pirohy vyberieme do misy, pokvapkáme rozpusteným maslom, polejeme smotanou a posypeme pokrájaným kôprom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára