9. januára 2010

Teľacie rezne s fazuľkou

600 g teľacieho stehna, soľ, mleté čierne korenie, olej, 200 g zelenej sterilizovanej fazuľky, 2 strúčiky cesnaku, 100 g paradajkového pretlaku, 1 dl bieleho vína, cukor, sušený tymián
Teľacie stehno odblaníme, pokrájame na rezne, jemne naklepeme a z oboch strán osolíme a okoreníme mletým korením. V hlbokej panvici zohrejeme trochu oleja a rezne na ňom z oboch strán opekáme po 3 minúty. Vyberieme a uložíme na teplom mieste. Do výpeku dáme očistený pokrájaný cesnak, fazuľku, osolíme, pokvapkáme polovicou vína a krátko prehrejeme. V rajničke zohrejeme trochu oleja, pridáme paradajkový pretlak, víno, podľa chuti soľ, cukor a za stáleho miešania krátko povaríme. Rezne a fazuľku rozdelíme na taniere, pridáme ochutený paradajkový pretlak a posypeme tymiánom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára