12. januára 2010

Šťavnatý koláč


3 vajcia, 180 g práškového cukru, 1 dl oleja, 1 dl mlieka, 200 g polohrubej múky, 2 lyžice kakaa, 7 dl broskyňového kompótu, 50 g čokolády
Plnka: 3 dl mlieka, balenie škrobovej múčky, 2 vanilkové cukry, 2 dl šľahačkovej smotany
Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Za stáleho miešania prilievame olej, vlažné mlieko a po lyžiciach vmiešame preosiatu múku premiešanú so soľou a kypriacim práškom do pečiva. 2/3 cesta vylejeme na plech, vyložený mastným papierom, do zvyšného cesta vmiešame kakao a pomocou lyžice vylejeme na svetlé cesto. Vo vyhriatej rúre upečieme, vyklopíme na pocukrovanú utierku a papier stiahneme. Upečený plát prekrojíme po dĺžke na 4 rovnaké pásy. Prvý pás uložíme na dlhšiu tácku, pokvapkáme šťavou z kompótu, polejeme časťou vlažnej plnky a poukladáme časť pokrájaných broskýň. Postupne opakujeme, kým neminieme suroviny. Vychladený koláč natrieme zvyšnou vyšľahanou šľahačkou a posypeme postrúhanou čokoládou.
Plnka: Z mlieka, zlatého klasu a vanilkového cukru uvaríme hustejší krém. Do vlažného mlieka všľaháme polovicu vyšľahanej šľahačky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára