11. januára 2010

Losos v šafranovej omáčke

600 g mrazeného lososa, soľ, citrón, olej, lyžička masla, lyžička hladkej múky, štipka sušeného šafránu, 1,5 dl bieleho vína, 1,5 dl smotany, cukor, vňať
Lososa necháme mierne rozmraziť, vykostíme, umyjeme, vložíme do mierne osolenej vriacej vody, pridáme lyžicu citrónovej šťavy a miernym varom varíme 10 minút. Rybu vyberieme a uložíme na teplom mieste. Z trochy oleja, masla a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme vínom, 2 dl vývaru z ryby a smotanou. Pridáme nové korenie, šafran a za stáleho miešania uvaríme hladkú omáčku. Ochutíme cukrom, citrónovou šťavou a vylejeme na rybu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára