150 g sójových kociek, lyžička vegety, cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, žemľa, 1 dl mlieka, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, majorán, olej, pór, 500 g letnej hlávkovej kapusty, lyžička sójovej omáčky, 1 dl bieleho vína, 1 dl zeleninového vývaru, lyžička škrobovej múčky
Sójové kocky zalejeme vriacou vodou, pridáme vegetu a krátko prevaríme. Po vychladení scedíme, vyžmýkame a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, očistený pretlačený cesnak, v mlieku namočenú žemľu, rozšľahané vajcia, osolíme, okoreníme, ochutíme majoránom a dobre premiešame. Vlhkými rukami tvarujeme zo zmesi guľky a vyprážame ich v rozohriatom oleji dozlatista. Na troche oleja opražíme umytý pokrájaný pór, na rezance pokrájanú kapustu, osolíme, pokvapkáme sójovou omáčkou, podlejeme vínom, zeleninovým vývarom a udusíme domäkka. Do kapusty vložíme guľky, zalejeme v troche vody rozmiešanou škrobovou múčkou a krátko povaríme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára