250 g zmäknutého masla alebo margarínu., 250 g práškového cukru., 6 vajec., vanilínový cukor., škoricový cukor., 60 g kakaa., 750 g jabĺk., 350 g polohrubej múky., kypriaci prášok do pečiva.,
Na ozdobenie: 2 tmavé polevy.,
Na posypanie: olúpané nakrájané mandle.,
Maslo alebo margarín vyšľaháme šľahačom na najvyššom stupni. Pridávame cukor a šľaháme, kým sa suroviny nespoja. Pomaly primiešavame vajcia a nakoniec vanilínový cukor, škoricový cukor a kakao. Očistené a olúpané jablká nastrúhame nahrubo. Múku a kypriaci prášok preosejeme, pridáme jablká, ručne zamiešame a pridáme do našľahanej zmesi. Cesto stierkou preložíme na papierom na pečenie vyložený plech a dáme piecť do predhriatej rúry. Polevu pripravíme podľa návodu na obale, rozotrieme na múčnik a posypeme mandľami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára