15. januára 2010

Kešu koláč


250 g miešaného ovocia v konzerve (ovocného koktejlu)., 150 g drvených kešu orieškov., 300 g hladkej múky., kypriaci prášok do pečiva., škoricový cukor., 100 g práškového cukru., 125 g hnedého cukru., 150 ml oleja., 3 vajcia., 2 PL mlieka., 
Na polevu: práškový cukor., 5 PL citrónovej šťavy., 
Najprv necháme konzervované ovocie dobre odkvapkať v site. Oriešky do cesta rozdrvíme v igelitovom vrecku a ponecháme na ďalšie použitie. Múku, kypriaci prášok do pečiva a škoricový cukor zmiešame a preosejeme cez sito. Pridáme oba cukry, olej, vajcia a mlieko. Prísady najprv dôkladne spracujeme šľahačom a nakoniec ručne vmiešame oriešky a ovocie. Cesto vylejeme do vymazanej a vysypanej tortovej formy a uhladíme. Dáme piecť do predhriatej rúry. Po upečení vyberieme koláč z formy a necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Do citrónovej šťavy vmiešavame práškový cukor tak dlho, až je poleva hustá. Potom ňou pokvapkáme koláč a prípadne ho ozdobíme kešu orieškami.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára