16. januára 2010

Tvarohová štóla

500 g hladkej múky., kypriaci prášok do pečiva., 180 g jemne kryštálového cukru., 2 vanilínové cukre., 150 g mäkkého masla.., 100 g jemne strúhaných mandlí., nastrúhaná kôra z citróna., štipka soli., 2 vajcia., 250 g mäkkého tvarohu., 50 g kandizovaného ovocia., 50 g hrozienok., 
Na potretie: 20 g rozpusteného masla., 
Na posypanie: 5 PL práškového cukru.,
Na dosku dáme múku, kypriaci prášok, kryštálový cukor, vanilínové cukre, nakrájané mäkké maslo, mandle, citrónovú kôru, soľ, vajce a tvaroh. Všetko ručne prepracujeme na hladké cesto. Cesto vyvaľkáme na hrubý plát, ktorý posypeme kandizovaným ovocím a hrozienkami. Cesto opäť premiesime a necháme asi 20 minút oddýchnuť. Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na obdĺžnik hrubý asi 2 - 3 cm. Teraz budeme tvarovať štólu: dlhšie okraje zložíme proti sebe tak, aby sa v strede dotýkali. Potom prehneme pozdĺžnou stranou ešte na polovicu. Štólu položíme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť do predhriatej rúry. Po upečení ešte teplú štólu potrieme maslom a okamžite posypeme práškovým cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára