300 g hladkej múky., droždie., 100 g mletých lieskových orieškov., 100 g kryštálového cukru., 2 vanilínové cukre., štipka soli., 2 vajcia., 100 g rozpusteného masla alebo margarínu., 150 g vlažného mlieka.,
Na posypanie: 75 g masla., 100 g na plátky nasekaných lieskových orieškov alebo mandlí., 150 g kyslej smotany., 50 g cukru.,
Preosiatu múku zmiešame s droždím. Pridáme oriešky, cukor, vanilínový cukor, soľ, vajcia, maslo alebo margarín a mlieko. Cesto trochu pomúčime a necháme nakysnúť na teplom mieste tak dlho, až viditeľne zväčší objem. Cesto dáme na vymazaný plech, trochu ho pomúčime, roztlačíme po celom plechu a necháme minimálne 40 minút na teplom mieste odstáť, kým viditeľne nezväčší objem.
Na posypanie: Oriešky alebo mandle nadrobno posekáme. Maslo nakrájame na kúsky a pohádžeme na cesto. Cesto posypeme nasekanými orieškami. nakoniec pokvapkáme smotanou a posypeme cukrom. Dáme piecť do predhriatej rúry.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára