500 g zemiakov, soľ, mletá červená paprika, olej, 600 g tvrdého syra na vysmážanie, hladká múka, 2 vajcia, strúhanka, 2 dl bieleho jogurtu, 2 lyžice kečupu, petržlenová vňať
Zemiaky ošúpeme, osolíme, každý zabalíme do kúsku alobalu, vložíme do pekáča a vo vyhriatej rúre upečieme. Alobal odstránime, zemiaky pokrájame na kolieska, podľa chuti osolíme a posypeme mletou červenou paprikou. Syr pokrájame na malé porcie, každú obalíme v hladkej múke, v rozľšahaných vajciach a v strúhanke. Na rozohriatom oleji z oboch strán vysmažíme. Syr uložíme na zemiaky, pokvapkáme jogurtom premiešaným s kečupom a posypeme pokrájanou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára