15. januára 2010

Pochúťka z jablčného pyré

150 g hladkej múky., kypriaci prášok do pečiva., vanilínový cukor., 4 vajcia., 100 g rozpusteného masla., 200 g mletých lieskových orechov., 75 g hrozienok., 150 g práškového cukru., 
Na jablčnú náplň: 75é g rozvarených jabĺk., 400 - 500 ml smotany na šľahanie., 2 škoricové cukre., 3 smeta-fixy., šťava a kôra z polovičky citrónu., 200 g kyslej smotany., PL práškového cukru.,
Všetky suroviny na cesto dáme do misy a dôkladne spracujeme. Cesto stierkou preložíme na vymazaný a vysypaný plech, uhladíme a dáme piecť do predhriatej rúry. Plech vyberieme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť. 3/4 rozvarených jabĺk zmiešame so škoricovým cukrom a natrieme na zákusok. Odložíme do chladu. Smotanu vyšľaháme s cukrom a a smeta-fixom do tuha, vmiešame citrónovú šťavu, kôru a kyslú smotanu. Vyšľahanú šľahačku rozotrieme na jablkovú plnku a uhladíme. Krém zdobíme zvyšnými kúskami jabĺk a dáme na cca 30 minút do chladu. Potom môžeme krájať na rezy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára