600 g morčacích pŕs, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice vykôstkovaných nakladaných zelených olív, cibuľa, 8 plátkov šunky, olej, 2 dl hydinového vývaru, lyžica hladkej múky, 2 dl smotany na šľahanie, citrón
Morčacie prsia natenko naklepeme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Olivy nahrubo pokrájame, pridáme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu a premiešame. Na pripravené morčacie plátky dáme po dva plátky šunky, na ňu rozdelíme olivy s cibuľou a zvinieme do závitkov. Spevníme kuchynskou niťou a prudko opečieme na rozohriatom oleji zo všetkých strán. Podlejeme vývarom a dusíme domäkka. Závitky vyberieme, do vývaru pridáme smotanu, v 2 dl vody rozmiešanú múku a za stáleho miešania krátko povaríme. Omáčku ochutíme soľou, citrónovou šťavou, okoreníme mletým čiernym korením.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára