14. januára 2010

Ovocný koláč


300 g hladkej múky., kypriaci prášok do pečiva., 300 g práškového cukru., vanilínový cukor., 3 vajcia., 125 g rozpusteného vlažného masla., 100 ml nízkotučného mlieka., 
Na krém: 500 g mäkkého plnotučného tvarohu., vanilínový cukor., 1 - 2 PL práškového cukru., 3 plátky plátkovej želatíny., 
Na ozdobu: 1 kg miešaného ovocia v konzerve (ovocného koktajlu)., 2 tortové číre želé., 500 ml tekutiny (šťava z kompótu doplnená vodou)., cukor podľa chuti.,
Múku a prášok do pečiva preosejeme do misy, pridáme cukor, vanilínový cukor, vajcia, maslo a mlieko. Ručným šľahačom zašľaháme, najprv krátko na najnižšom stupni a po chvíli asi minútu na najvyššom. Hladké cesto pomocou stierky preložíme do vymazaného a vysypaného plechu (30 x 40 cm), uhladíme a dáme piecť do predhriatej rúry. Po upečení necháme vychladnúť. Ovocie necháme odkvapkať v site a necháme si 500 ml šťavy. Želatínu namočíme do mlieka a necháme 10 minút napučať. 
Na krém: Tvaroh, vanilínový cukor a cukor premiešame, na miernom ohni rozpustíme želatínu, metličkou do nej vmiešame do zvyšného tvarohu a ešte raz poriadne premiešame. Krém natrieme rovnomerne na korpus (až po okraje), ozdobíme ovocím a dáme do chladničky stuhnúť. Tortové želé pripravíme podľa návodu na obale. Najprv začneme liať po obvode a potom želé nalejeme na celý múčnik. Odložíme asi na 4 hodiny do chladničky. potom krájame na rezy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára